Na opravu výtlkov mesto od januára vynaložilo takmer 23.000 eur

05.03.2011 Prešov

Prešov 5. marca (TASR) – Takmer 23.000 eur vynaložilo v tomto roku mesto Prešov na opravu miestnych komunikácií.
Hovorkyňa radnice Veronika Gazdová pre TASR uviedla, že mnohé úseky ciest vo vlastníctve mesta sú poškodené, a preto sa prioritne zaberali odstraňovaním kritických bodov na najfrekventovanejších komunikáciách.
"Išlo hlavne o komunikácie na Sídlisku Sekčov, Sídlisku III, uliciach Hlavná a Masarykova a dopravné ťahy v smere od Košíc na Poprad a na Vranov nad Topľou. Na opravy výtlkov bola použitá technológia obaľovanou zmesou za studena a zásyp drveným kamenivom za použitia emulznej zmesi, " spresnila hovorkyňa.
Na území mesta je však stále množstvo výtlkmi poškodených ciest, ich odstránenie si však vyžaduje vyššie teploty pre účinnejšiu aplikáciu obaľovacích zmesí. Opravy síce pokračujú aj v týchto dňoch, naplno by sa však mali rozbehnúť v druhej polovici marca.
"Okrem opráv sa bude realizovať aj obnova vodorovného dopravného značenia a čistenie uličných vpustov po zimnej údržbe s použitím finančných prostriedkov vo výške približne 360.000 eur. Ukončenie týchto prác predpokladáme do konca 1. polroka 2011, " dodáva hovorkyňa.
Na území Prešova sa nachádzajú komunikácie, ktoré patria do siete Slovenskej správy ciest, Prešovského samosprávneho kraja a vo vlastníctve mesta je 170 km ciest a 177 km chodníkov. Pre zimnú sezónu 2010/2011 bol obstaraný posypový inertný materiál v celkovom množstve 1500 ton a 150 ton chemického posypu. Celkový stav si však vyžadoval navýšenie tohto množstva
Na odstránenie použitého inertného posypu z ciest a chodníkov plánuje mesto podobne ako v minulom roku využiť v rámci programu malých obecných služieb predovšetkým dlhodobo nezamestnaných občanov.
 

Vyberte región

mark